Hirdetés

Hirdetés

Bormanipulálásért 1,4 milliárdos bírság

Közel 5000 hektoliter manipulált bort találtak a Kiskun-Vin Kft. akasztói borászati üzemében végzett ellenőrzésen az MgSzH munkatársai.

A Kiskun-Vin Kft. borászati üzemében 2010. október 21-én tartott átfogó ellenőrzésen a hatóság 140 mintát vett, ebből 10 bortételnél (4832 hl) állapított meg szabálytalanságot. Az izotóparány vizsgálatok 5 bortételnél idegen eredetű vizet mutattak ki a borokban. 3 tételnél különböző fajtanévvel ellátott azonos színanyag-összetételt jelzett a laboratóriumi eredmény.

A Kékfrankos fajtanévvel forgalmazott bor fajtajellegét a természetes színanyag-összetétel nem igazolta. Egy tételt engedély nélküli forgalmaztak. Az elkövetett szabálytalanságok miatt a borászati hatóság a Kiskun-Vin Kft. borászati üzemét 2010. november 29-én 30 napra ideiglenesen bezáratta. A Bács-Kiskun Megyei Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Igazgatósága 1.4 milliárd forintos minőségvédelmi bírságot szabott ki a cégre.

Forrás: http://84.206.43.91/main.php?folderID=2290&articleID=16977&ctag=articlel...

Hirdetés

Változás bejelentése

Ha az adatok nem felelnek meg a valóságnak, jelezd kérlek e-mailben!

 

 

Felelősségi nyilatkozat

A termelőtől.hu a termelő adatlapján található információk valódiságát nem tudja ellenőrizni, ezért felelősséget sem tudunk vállalni az ott leírtakért. A termelőtől.hu nem vállal felelősséget a látogató és a termelő közötti adásvételkor történő esetleges problémákért sem.