Hirdetés

Hirdetés

Bolognai spagetti: ne a zacskóst vegye, inkább készítse el

Jó dolog a modern konyha, de időnként az egyszerű régi jól bevált ízekre vágyom. Most a bolognai spagettire esett a választás. Ez az a kaja amit a családban lévők egytől-egyig mind megesznek fintorgás nélkül, és nagyon gyorsan el is fogy. A recept könnyű és bárki el tudja készíteni. Körülbelül 1400 forintból kihozható nyolc adag.

Sokan meg sem próbálják elkészíteni, csak leemelik a polcról az instant változatát. „Arról a fajtáról, amihez csak egy kis vízre meg a főtt tésztára van szükség, nem érdemes sok szót ejteni, kollegiumban mi is ettük, de egyáltalán nem finom.” - mondta az egyik kolléganőm. Annál a fajtánál viszont, amikor amúgy is venni kell darált húst, tényleg fölösleges a zacskósat venni: az otthoni változat csak egy picivel több munka, viszont a végeredmény sokkal jobb lesz.

Hozzávalók:

4 evőkanál kókuszzsír/olívaolaj,
2 nagy fej vöröshagyma,
3 nagy gerezd fokhagyma,
víz,
só, bors,
250 g sertéshús,
250 g marhahús,
400 g friss vagy konzerv paradicsom, esetleg passata
egy szál sárgarépa,
egy babérlevél,
1 csokor friss bazsalikom

tálaláshoz: sajt, (parmezán, vagy amit szeretnek)

A hagymákat és a fokhagymákat tisztítsa meg és szeletelje fel apró kockákra, majd pirítsa meg egy mélyebb falú serpenyőben.

Ezután adja hozzá a húst, a sót és a borsot és pirítsa addig, amíg fehér nem lesz, kicsit le is piríthatja, csak arra figyeljen, hogy nem árt folyamatosan kevergetni, nehogy leégjen.

Adja hozzá a felkarikázott répát és további húsz perc alatt főzze készra az ételt. Ha úgy látja, hogy a hús és a hagyma nem engedett elég szaftot, öntse fel egy-két deci vízzel. Miután a hús megfőtt adja hozzá a paradicsomokat és a csokor bazsalikomot, ez utóbbit aprítsa fel, ha nem bánja a zöld darabokat, vagy hagyja egyben, és akkor a végén ki is tudja emelni a szószból. Várja meg míg a paradicsomok szétfőnek. És ezzel kész is a szósz.

A tészta

Vízforralóban melegítsen vizet, ezzel nem csak időt, energiát, pénzt is spórol, majd öntse a forró vizet egy mély edénybe és tegyen bele sót. Tegye a forrásban lévő vízbe a spagettit. Nem baj, ha elsőre kicsit kilóg a vége, amint az egy kicsit megpuhul szépen bele tudja egyengetni a fazékba. Szóval ne kezdje el széttördelni, fölösleges. A tésztát tízszeres mennyiségű vízben jó főzni, vagyis 10 dkg tészta=1 liter víz.

Főzze meg a tésztát, szűrje le, és keverje össze a szósszal. Mindig csak tálalásnál szórjon sajtot a tetejére. Olaszosan az asztalnál reszelik a parmezánt a tetejére, de füstölt sajttal is finom.

forrás: http://divany.hu/alapkonyha/

Hirdetés

Változás bejelentése

Ha az adatok nem felelnek meg a valóságnak, jelezd kérlek e-mailben!

 

 

Felelősségi nyilatkozat

A termelőtől.hu a termelő adatlapján található információk valódiságát nem tudja ellenőrizni, ezért felelősséget sem tudunk vállalni az ott leírtakért. A termelőtől.hu nem vállal felelősséget a látogató és a termelő közötti adásvételkor történő esetleges problémákért sem.