Hirdetés

Hirdetés

Banán: édes, egészséges finomság

Kiváló táplálék a nap bármely részében

A banán számos pozitív tulajdonsága jótékonyan befolyásolja egészségünket. Édes íze miatt közkedvelt gyümölcs gyerekek és felnőttek körében egyaránt.

A banán amellett, hogy nagyon finom és telítettségérzetet ad, rendkívül tápláló és egészséges gyümölcs. Legnagyobb előnye, hogy egész évben hozzájuthatunk igen kedvező áron.

Miért érdemes fogyasztani?

Káliumtartalmának köszönhetően véd a szív- és érrendszeri betegségek ellen, valamint szabályozza a vérnyomást és segíti a szív funkcióját. Egy átlagos méretű banán 467 mgkáliumot tartalmaz és csak 1 mg nátriumot, ezért már napi egy banán elfogyasztása is véd az érelmeszesedés és a magas vérnyomás kialakulása ellen. 

Magas rosttartalmának köszönhetően segíti az emésztést, és véd a székrekedés kialakulásától, és segíti a tápanyag felszívódását. Antacid (savközömbösítő) hatása miatt véd a gyomorfekély ellen, valamint hozzájárul a szervezet sav-bázis háztartásának egyensúlyához is. Elősegíti a csontok egészségét, véd a szédülés ellen, pótolja a vizeletürítéssel járó kalciumveszteséget.

Banán: édes, egészséges finomság

A banán igen kalóriadús, így energiához juttat a nap bármely szakaszában. Cukortartalma normalizálja a vércukorszintet. Antioxidáns hatásának köszönhetően véd a krónikus fertőzésekkel szemben, valamint segít a menstruáció előtti tünetek (felpuffadás, fejfájás,depresszió, fáradtság) leküzdésében.

Megnyugtató védelem fekély ellen

A banán savlekötő hatását már régóta ismerik, így pozitívan hat a gyomorfekélyre vagy a gyomorfekély által okozott károkra. A banán olyan nyomelemeket tartalmaz, melyek hatásosak a gyomorban lévő káros baktériumokkal szemben, amik a gyomorfekély elsődleges okozói lehetnek. 

Tipp

Banán tumix

A banánturmix elkészítése rendkívül egyszerű, hiszen csak egy kevés tejjel kell összekeverni a gyümölcsöt és fahéjjal, mézzel ízesíteni. Csokis változatához adjunk egy kevés kakaót is.

Felhasználása

A banán kiváló alapanyag bármilyen ételhez, leveshez, főzelékhez, salátához, szószokhoz, süteményekhez és édességekhez, de önmagában fogyasztva is remek, tápláló étel. A téli időszakban érdemes turmixokhoz is felhasználni. Minél érettebb a banán, annál édesebb, ezt főzés során mindig tartsuk szem előtt. Hűtőszekrényben egy hétig is eltartható.

forrás: http://www.hazipatika.com

Hirdetés

Változás bejelentése

Ha az adatok nem felelnek meg a valóságnak, jelezd kérlek e-mailben!

 

 

Felelősségi nyilatkozat

A termelőtől.hu a termelő adatlapján található információk valódiságát nem tudja ellenőrizni, ezért felelősséget sem tudunk vállalni az ott leírtakért. A termelőtől.hu nem vállal felelősséget a látogató és a termelő közötti adásvételkor történő esetleges problémákért sem.