Hirdetés

Hirdetés

Az Erdő Szentélyévé alakul a Vajdahunyadvár a hétvégi Múzeumok Éjszakáján

Vadállat simogatás, gyógynövény és gombabemutató, interaktív erdei élménypálya, kézműves foglalkozások és az erdőkről szóló filmvetítések várják június 16-án az érdeklődőket Budapesten a Vajdahunyadvárban.

A Múzeumok Éjszakáján immár második alkalommal alakul át a Vajdahunyadvár az Erdő Szentélyévé. A Vidékfejlesztési Minisztérium programja kicsiknek és nagyoknak egyaránt izgalmakat ígér. A Vajdahunyadvár udvara és különböző termei szombat délután négy órától vasárnap hajnali két óráig fogadják az érdeklődő közönséget.

A vendégek kézműves foglalkozásokon, gyógynövény és erdei gomba bemutatón vehetnek részt, valamint az erdőkről, az erdőgazdálkodásról szóló filmeket tekinthetnek meg. Az Erdő Szentélyében egy 12 állomásos interaktív erdei élménypálya is nyitva áll kicsik és nagyok előtt.

Csakúgy, mint tavaly, az idei rendezvénynek is elengedhetetlen eleme a kirakodóvásár, amelyen ismét különös hangsúlyt kapnak a fából és erdei termékekből készült tárgyak, élelmiszerek. A vár udvarán, valamint a belső termekben bemutatkoznak az erdei iskolák, az állami és a magán erdőgazdálkodók és a régi mesterségek művelői. Például a fafaragás, a vesszőfonás, a méhészkedés, a gomba, gyógynövény és erdei gyümölcsök feldolgozásának mai képviselőivel találkozhatnak a látogatók.
A programok között várhatóan nagy érdeklődés kíséri a „szelíd vadállatok” bemutatását. A városokba egyre gyakrabban beköltöző erdei állatok, így róka, borz, nyest, görény is látható, a bátrabbak számára simogatható lesz. A Múzeumok Éjszakáján az erdészeti ágazatot népszerűsítő programok, az erdőkben fellelhető életközösségek sokszínűségének bemutatása kiváló lehetőséget teremt arra, hogy közelebb hozza az embereket a természethez.

Budapest, 2012. június 14.
Vidékfejlesztési Minisztérium Sajtóirodája
sajto@vm.gov.hu
061/795-2137

Hirdetés

Változás bejelentése

Ha az adatok nem felelnek meg a valóságnak, jelezd kérlek e-mailben!

 

 

Felelősségi nyilatkozat

A termelőtől.hu a termelő adatlapján található információk valódiságát nem tudja ellenőrizni, ezért felelősséget sem tudunk vállalni az ott leírtakért. A termelőtől.hu nem vállal felelősséget a látogató és a termelő közötti adásvételkor történő esetleges problémákért sem.