Hirdetés

Hirdetés

AUGUSZTUS 31-IG VAN LEHETŐSÉG AZ AKG FÖLDTERÜLETEKHEZ KAPCSOLÓDÓ KÖTELEZETTSÉG ÁTADÁSÁRA

A Magyar Agrárkamara felhívja az Agrár-környezetgazdálkodási Programban (AKG) részt vevő gazdálkodók figyelmét, hogy ha a 2012/2013 gazdálkodási évre vonatkozóan az AKG támogatásba bevitt földterületüket át kívánják adni más gazdálkodónak, azt augusztus 31-ig be kell jelenteniük a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) elektronikus ügyintézésre szolgáló felületén. A határidő nem vonatkozik a vis maior miatti kötelezettségátadásokra és a gazdaságátadás esetére.

A vis maior eseményektől eltekintve az AKG támogatás ideje alatt egy kötelezettségvállalással érintett egybefüggő terület csak egyszer cserélhet gazdát kötelezettség-átvállalással.

A kötelezettségátadásra vonatkozó kérelmet és a jogutódlás bejelentését a kötelezettség átvevőjének elektronikus úton kell bejelentenie az MVH-hoz. Ez az MVH elektronikus ügyintézésre szolgáló keretrendszerén belül, a „D-AKG-KA-WEB - A kötelezettségátadási kérelmek webes rögzítése, beadása” cím alatt elérhető felületen tehető meg. A beadási határidőn belül az ügyfél kérelmét szabadon módosíthatja. Az adott kérelem legutóbb módosított és ügyfélkapun keresztül beadott kinyomtatott példányát a kötelezettséget átadó és a kötelezettséget átvállalni kívánó együttes aláírásával ellátva kell benyújtani az átvevő ügyfél lakhelye vagy székhelye szerinti illetékes MVH kirendeltséghez.

A kötelezettségátadásra nyitva álló határidőn túl kizárólag a kötelezettségátvállalási kérelem visszavonására van lehetőség, melyet a 164/2011. (X.13.) számú MVH közleményben rendszeresített D3019-01 formanyomtatványon, a kötelezettséget átvevő, illetve átadó lakhelye vagy székhelye szerinti illetékes megyei MVH-kirendeltségre kell eljuttatni postai úton.

A benyújtást követő 60 napon belül a kötelezettség átadója és átvevője is visszavonhatja a kötelezettségátadásra vonatkozó kérelmet. A benyújtást követő 60 napon túl a kérelmet a kötelezettség átadója és átvevője kizárólag együttesen vonhatja vissza, a kérelemről döntő határozat jogerőre emelkedéséig.

A kötelezettséget átvevőnek saját érdekében fontos ellenőriznie, hogy az átadó minden dokumentumot (pl. a gazdálkodási naplót, a webGN igazolást, a tápanyag-gazdálkodási terveket vagy a talajvizsgálat, levélanalízis és egyéb mérések jegyzőkönyveit) rendelkezésére bocsátott-e.

A szakszerű tápanyag-gazdálkodás érdekében az integrált, valamint ökológiai ültetvény célprogramban résztvevőknek gazdálkodási évenként levélanalízist kell végeztetniük. Ha a termelők ezt idáig nem tették meg, a levélminták összegyűjtését és akkreditált laboratóriumba küldését augusztus 31-ig el kell végezniük.

Forrás: MA

További információ:               MAGYAR AGRÁRKAMARA/Sztahura Erzsébet
sztahura@agrarkamara.hu
Tel.: +36 1 802 6110

Hirdetés

Változás bejelentése

Ha az adatok nem felelnek meg a valóságnak, jelezd kérlek e-mailben!

 

 

Felelősségi nyilatkozat

A termelőtől.hu a termelő adatlapján található információk valódiságát nem tudja ellenőrizni, ezért felelősséget sem tudunk vállalni az ott leírtakért. A termelőtől.hu nem vállal felelősséget a látogató és a termelő közötti adásvételkor történő esetleges problémákért sem.