Helyszín: Szentendrei Skanzen
Márton-napon országszerte lakomákat rendeztek, hogy egész esztendőben bőven ehessenek, ihassanak. Úgy tartották, minél többet isznak, annál több erőt és egészséget isznak magukba. Ilyenkor szokás levágni a tömött libát. A sült liba csontjából az időjárást jósolták meg: ha a liba csontja fehér és hosszú, akkor havas lesz a tél, ha viszont barna és rövid, akkor sáros.
A hatalmas fűtött sátorban rengeteg finomság vár a kedves vendégekre: sült alma, gesztenye, sült krumpli, és tök, sült libacomb, ludaskása, zúzapörkölt, libatepertő, sokféle rétes és más finomság idézi majd az őszi-téli hangulatot.
Csatolmány | Méret |
---|---|
liba.jpg | 73.69 KB |
A termelőtől.hu a termelő adatlapján található információk valódiságát nem tudja ellenőrizni, ezért felelősséget sem tudunk vállalni az ott leírtakért. A termelőtől.hu nem vállal felelősséget a látogató és a termelő közötti adásvételkor történő esetleges problémákért sem.
Friss hozzászólások
18 hét 11 óra
2 év 11 hét
3 év 20 hét
3 év 22 hét
7 év 33 hét
8 év 14 hét
8 év 23 hét
8 év 23 hét
5 év 29 hét
8 év 27 hét