"Tudomány-e a borozgatás? Bizony sok tudomány kell a jó bor készítéséhez! Borkóstolással és tudománnyal fogjuk tölteni az idei első Múzeumi Szombatot a Tanulmánytárban.
Kísérletekben, bemutatókban gazdag programra invitáljuk Önöket a Kémia Nemzetközi Éve alkalmából: Szegedről, Budapestről és Egerből érkeznek a borok és élelmiszerek szakértői. A látványos kísérletek mellett bort is kóstolhatnak, és megtudhatják, mitől annyira zamatosak italaink.
A programot közösen szervezik a Magyar Kémikusok Egyesületével.
Programok:
10.00-től folyamatosan a délelőtt folyamán: Interaktív természettudomány - kísérletek 11:00 és 13:00: Félvezető tárlatvezető - Képes Gábor muzeológus (MMKM) rendhagyó tárlatvezetése a számítástechnikai gyűjteményben: informatikatörténet, egy CHIPetnyi kémiával fűszerezve!
12:00 és 16:00: Háztartás és kémia - Dr. Vámos Éva főmuzeológus (MMKM) tárlatvezetése a Tanulmánytár háztartási és kémiai gyűjteményeiben
14:00 - 14:30 Színes kémia - A bor kémiája - Dr. Murányi Zoltán tanszékvezető és Dr. Oldal Vince főiskolai docens (Eszterházy Főiskola, Eger, Kémiai, Borászati-kémiai és Borászati Tanszék)
14:30 - 15:00 Egy csipetnyi E! Élelmiszervizsgálat - Dr. Sarkadi Lívia egyetemi tanár és tanítványa, Simon Péter (Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, Alkalmazott Biotechnológiai és Élelmiszer-tudományi Tanszék)
15:00 - 15:30 Rendhagyó borkóstolás - Dr. Pálinkó István, egyetemi docens (Szegedi Tudományegyetem, Szerves Kémiai Tanszék)
Forrás: http://port.hu/pls/w/event.event_page?i_event_id=1649965&i_event_area_id...
A termelőtől.hu a termelő adatlapján található információk valódiságát nem tudja ellenőrizni, ezért felelősséget sem tudunk vállalni az ott leírtakért. A termelőtől.hu nem vállal felelősséget a látogató és a termelő közötti adásvételkor történő esetleges problémákért sem.
39 hét 6 nap
2 év 33 hét
3 év 42 hét
3 év 43 hét
8 év 2 hét
8 év 36 hét
8 év 45 hét
8 év 45 hét
5 év 51 hét
8 év 48 hét