Aranyvasárnapon rendezzük meg Debrecen város, a Hortobágyi halgazdaság és a Fanny-Line Kft. szervezésében a Debreceni Halvasárnapot.A Debreceni Halvasárnapon az észak-alföldi város rengeteg kulináris különlegességgel várja az utazókat.
A rendezvény nem titkolt célja, hogy megmutassa, egy tengerektől elzárt, ámde folyóvizekben gazdag országban milyen nagy hagyománya van a halételeknek. A tradicionális karácsonyi halászlé csak egy a sok finomság közül, amit megkóstolhatunk Debrecen főterén: falatozhatunk majd sült halat, haltepertőt, halfasírtot, miegymást.
A halkülönlegességek ínycsiklandozó ízeit a Barabás Étterem profi szakácsai garantálják, akiktől akár a karácsonyi menühöz is kérhetünk hasznos tippeket. A főutcát kézműves árusok szegélyezik - könnyen lehet, hogy itt találjuk meg a legtökéletesebb ajándékot a család valamelyik tagjának, és kulturális programból is akad bőven.
Sapka és sál kötelező, de a kezünk melengetésére egy pohár forralt bor szorongatása is kiváló. A bornál hatékonyabb a szíverősítő gyanánt pedig a nevezetes zsindelyes pálinka fogyasztása ajánlott. Az Aranyvasárnapon különböző halételekkel kedveskedünk az ínyenceknek:
Halpástétom pirítóssal
Vegyes halászlé ponty szelettel
Harcsapaprikás
Sült egész pisztráng
Sült pontyszelet
Sült amur szelet
Füstölt busafilé
A forralt bor és a forró tea mellé házias süteményeket kínáltunk. A Hortobágyi Halgazdaság halvásárral kedveskedett a karácsonyi vacsorára készülődőknek.
Forrás: http://www.programturizmus.hu/tdestination-debreceni-halvasarnap-debrece...
A termelőtől.hu a termelő adatlapján található információk valódiságát nem tudja ellenőrizni, ezért felelősséget sem tudunk vállalni az ott leírtakért. A termelőtől.hu nem vállal felelősséget a látogató és a termelő közötti adásvételkor történő esetleges problémákért sem.
Friss hozzászólások
18 hét 19 óra
2 év 11 hét
3 év 20 hét
3 év 22 hét
7 év 33 hét
8 év 14 hét
8 év 23 hét
8 év 23 hét
5 év 29 hét
8 év 27 hét