Hirdetés

Hirdetés

MEGHÍVÓ

 

A HÉLIA (Helyi Élelmiszer Láncok fejlesztése és InnovációjA) Szakmai Műhely és Szakkollégium Fót Város Önkormányzatával és a Fóti Gazdakörrel együttműködve tisztelettel és szeretettel meghívja az érdeklődő fóti és környékbeli lakosokat, valamint együttműködő partnereit: Fóti Kosár, Fóti Katolikus Egyházközség, Fóti Károlyiak Alapítvány, Fóti Városszépítők Egyesülete, Fóti Piacért FACEBOOK Csoport, stb.

Helyi termékeket, fóti paradicsomot a helyi termelői piacra és a közétkeztetésbe – tájfajták az egészséges táplálkozásban
című filmvetítéssel egybekötött szakmai tájékoztatóra és tapasztalatcserére

Helyszíne: Művelődési Ház Nagyterme (Fót, Vörösmarty tér 3.)

Időpontja: 2013. január 30-a szerda 16:00 – 19:00 óra

Vendégeink: Szabadkai Andrea, a Szövetség az Élő Tiszáért (SZÖVET), Kiss Csilla, a Védegylet,
Ponicsánné Gyovai Ágnes a Növényi Diverzitás Központ (Tápiószele) munkatársai

A rendezvény célja a 2012. november 7-ei nagysikerű találkozó folytatása a helyi zöldség-gyümölcstermelő gazdák, kiskert tulajdonosok, és az egészséges táplálkozás iránt érdeklődő fóti és környékbeli lakosok részvételével. A múltkorihoz hasonló élénk eszmecsere és kötetlen beszélgetés során meghívott szakértőink segítségével értékes új ismeretekhez, tapasztalatokhoz juthatunk a tájfajták, ezen belül a „fóti gerezdes paradicsom” termesztésének jövőbeni lehetőségeiről. Megtudhatjuk, hogy a családi magfogás eredményeként, - egyelőre szűkebb körben - termesztett fóti paradicsomot, hogyan lehetne a Nemzeti Fajtajegyzékbe felvetetni, és ez milyen előnyökkel járna a helyi közösség, a termelők és fogyasztók számára. A tájékoztatót és tapasztalatcserét követően levetítjük a „Vigyázat ehető – a francia bioforradalom” című országos sikert aratott 112 perces francia feliratos filmet, ami arról szól, hogy sikerült egy falusi polgármesternek az iskolai étkezde kínálatába bevezetni, a helyi élelmiszer nyersanyagokat, biotermékeket. Várjuk rendezvényünkre mindazokat a fóti és környékbeli lakosokat, akik szívügyüknek tekintik a tájfajták termesztését és fogyasztását, érdekeltek és támogatják a helyi termékek közvetlen értékesítését, a Fóti Termelői Piac mielőbbi létrehozását és eredményes működtetését.

Moderátor: Dr. Vörös Mihály, HÉLIA, PFB Piaci Szakmai Munkacsoport

Előre is köszönjük, ha megkönnyíti szervező munkánkat azzal, hogy bejelenti nekünk részvételi szándékát ezen a rendezvényen.

Kapcsolattartó: voros.mihaly@edutus.hu mobil telefon: 20/347 5791 Fóti Piacért FACEBOOK Csoport http://www.facebook.com/groups/153409228124464/

A „Zárjuk rövidre!” - az élelmiszer lánckereskedelmet a HÉLIA alkalmazásával”
című mintaprojekt a Vidékfejlesztési Minisztérium vidékfejlesztésért felelős helyettes államtitkárának és a Nemzeti Agrárszaktanácsadási, Képzési és Vidékfejlesztési Intézetének jóváhagyásával valósult meg.

Hirdetés

Változás bejelentése

Ha az adatok nem felelnek meg a valóságnak, jelezd kérlek e-mailben!

 

 

Felelősségi nyilatkozat

A termelőtől.hu a termelő adatlapján található információk valódiságát nem tudja ellenőrizni, ezért felelősséget sem tudunk vállalni az ott leírtakért. A termelőtől.hu nem vállal felelősséget a látogató és a termelő közötti adásvételkor történő esetleges problémákért sem.