Hirdetés

Hirdetés

A magyar borászat végnapjai

Keseredik a magyar borászok kedve, ugyanis a múlt évben mintegy harmadával csökkent piacuk. A megkérdezett borászok Zippnek elmondták, hogy a bürokrácia lassan lehetetlenné teszi életüket, ráadásul a választások előtt jár le a bormarketinggel foglalkozó társaság mandátuma is, így nem lehet tudni, ki és mikor kezd el újra foglalkozni a magyar bor marketingjével.

Az elmúlt év nehézségeire a borászok ültetvénykivágásokkal válaszolnak. Az amúgy is túlzottan kis magyar ültetvényterületből idén támogatva 1400 hektárt lehetett kivágni, de sok helyen támogatás nélkül is megszüntettek ültetvényeket, hogy elkerüljék az idei művelési költségeket. A bátaszéki térségben az ültetvények tizedét vágták ki és volt olyan termelő is, aki az ötéves, még csak szűztermést hozó ültetvényét is beszántotta. A termékdíjjal szintén óriási költségeket és bürokráciát nyomnak a borászokra és a borfogyasztókra.

Forrás: zipp.hu

Hirdetés

Változás bejelentése

Ha az adatok nem felelnek meg a valóságnak, jelezd kérlek e-mailben!

 

 

Felelősségi nyilatkozat

A termelőtől.hu a termelő adatlapján található információk valódiságát nem tudja ellenőrizni, ezért felelősséget sem tudunk vállalni az ott leírtakért. A termelőtől.hu nem vállal felelősséget a látogató és a termelő közötti adásvételkor történő esetleges problémákért sem.