Hirdetés

Hirdetés

A Magyar Állattenyésztők Szövetsége és a Holstein-fríz Tenyésztők Egyesülete tiltakozik az Index és Origo lejárató cikke miatt

Nagy a baj a világban, ha az emberek azt a kezet kezdik el harapdálni, amely eteti őket. Az agrárium szereplői ritkán kerülnek rivaldafénybe, szorgalmasan végzik kemény munkájukat, hogy nekünk élelmiszert állítsanak elő. Vagy azt gondolják egyesek, hogy a diszkont áruházakban mindig bőségben dúskál az áru, csak úgy magától? – írja közleményében a Szövetség annak apropóján, hogy a két internetes portál gúnyt űzött egy aranytörzskönyves tehén ünnepléséből és trágár, sőt obszcén fordulatokkal élve próbáltak szánalomra méltó figyelmet kierőszakolni.

Minden tiszteletet megérdemel az a szakembergárda, akik lehetővé tették, hogy ez a tehén épségben, egészségben érte el a 130 ezer literes rekordtermelést. Nem azt érdemlik, hogy nagy nyilvánosság előtt, csak úgy, a hecc kedvéért bárki is beléjük törölje a lábát és megalázza őket.  Mindenkinek tudnia kell, hogy nagyon komoly munka áll egy-egy ilyen kivételes érték mögött. Azért hívtuk meg a szakma és a média képviselőit, hogy osztozhassanak örömünkben. Meg szerettük volna mutatni, hogy a hazai tenyésztési program rendelkezik olyan értékekkel, amelyekre büszkék lehetünk. Szerencsére az írott sajtó és a média túlnyomó része helyén kezelte az eseményt és korrekt, érdekes, színvonalas tájékoztatást nyújtott az ünnepségről. Sajnáljuk, hogy üröm is vegyült az örömbe – zárja közleményét a Magyar Állattenyésztők Szövetsége.

A közlemény teljes szövege itt olvasható.

VM Sajtóiroda
795-2137
sajto@vm.gov.hu

Hirdetés

Változás bejelentése

Ha az adatok nem felelnek meg a valóságnak, jelezd kérlek e-mailben!

 

 

Felelősségi nyilatkozat

A termelőtől.hu a termelő adatlapján található információk valódiságát nem tudja ellenőrizni, ezért felelősséget sem tudunk vállalni az ott leírtakért. A termelőtől.hu nem vállal felelősséget a látogató és a termelő közötti adásvételkor történő esetleges problémákért sem.