Hirdetés

Hirdetés

Kocsonyafesztivál és busójárás - a legjobb téli programok

Télen sem érdemes a négy fal között ülni, hiszen rengeteg program várja az érdeklődőket Villánytól Csömörig.

Kutya hideg lesz a hét végén, de pont erre játszik rá a Magyar Kutyasportszövetség, amely január 19–20. között rendezi meg Galyatetőn a havas bajnokságot. A kutyafogatok 7 és 14 kilométeres távon versengenek, amely látványosnak ígérkezik, főleg, ha tiszta lesz az idő.

Borivók, irány Villány! Hazánk egyik legszebb borvidékén januárban csak a hordók szunyókálnak a pincékben. Ezen a hét végén lesz a Pincéről pincére – variációk Vincére elnevezésű bortúra, amelynek során busszal lehet végigjárni a borvidéket, és a jó hangulatban a hagyományos Vince-napi áldomás sem marad el. A jelentkezők a siklósi, a turonyi, a kisharsányi, a nagyharsányi pincészeteknél felejthetetlen téli tájélményben részesülhetnek, és a szervezők izgalmas játékokkal is készülnek.

Böllérverseny az észak-alföldi Napkorban is lesz, méghozzá szombaton, 19-én, de erre a napra Orosházát is ajánlhatjuk, legalábbis azoknak, akiknek kedvük lenne egy rendhagyó bálhoz. A Német Kisebbségi Önkormányzat a nagy hagyományokkal rendelkező batyus bált eleveníti fel a dél-békési városban. Ide mindenki maga viheti ételét, italát, a hangulatról azonban a szervezők gondoskodnak.

Nagykanizsán répafőzőverseny lesz a hét végén, ahol mindenki meggyőződhet a sokak által kedvelt zöldség megannyi felhasználási lehetőségéről.

Mohácson idén is lesz télbúcsúztató busójárás, méghozzá február 7–12-ig, amit egyszer mindenkinek látnia kell.

Február 8-án lesz ennek békéscsabai változata, a Csabai Farsang.

A február 9-i, csömöri Hájastészta- és Fánksütőversenyt pedig az édesszájúaknak ajánljuk.

Immár a Miskolci Kocsonyafesztivál (február 8–10-ig) is biztos pontnak számít a februári felhozatalban, nem utolsósorban a pop- és rockzenei koncertek miatt.

A pálinka sem maradhat ki a téli örömökből, jóllehet a Gyulai Böllérnapok lényege a régmúlt disznóvágások hangulatának felidézése. Idén február második hét végéjén versengenek a csapatok a Nemzet Böllére címért. Lesz néptánc, magyar nóta, dumaszínház, sztárvendégek, az immár hagyománnyá vált kézműves- és kirakodóvásárról nem is beszélve.

forrás: http://www.blikk.hu/

A Vince-napi áldomás idén sem maradhat el,
hiszen a hordók mellett mindig jó a klíma
Hirdetés

Változás bejelentése

Ha az adatok nem felelnek meg a valóságnak, jelezd kérlek e-mailben!

 

 

Felelősségi nyilatkozat

A termelőtől.hu a termelő adatlapján található információk valódiságát nem tudja ellenőrizni, ezért felelősséget sem tudunk vállalni az ott leírtakért. A termelőtől.hu nem vállal felelősséget a látogató és a termelő közötti adásvételkor történő esetleges problémákért sem.