Hirdetés

Hirdetés

Franciáknak a konyak, görögöknek az ouzo, magyaroknak a pálinka


A pálinka az első helyet szerezheti meg a hungarikumok között, hiszen olyan érték, amely méltán képviseli Magyarországot a világban - fogalmazott Budai Gyula, a Vidékfejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára a jubileumi, 10. Országos Pálinka Fórumon.

A Vidékfejlesztési Minisztériumban (VM) pénteken megtartott rendezvényen a tudományos valamint szakmai szervezetek, vállalkozók, jogszabályalkotók és a hatóságok képviselői a pálinka, a pálinkafőzés jelenéről és jövőjéről tanácskoztak.

A VM közleménye idézte Guth László, a Szent István Egyetem Gazdaság-és Társadalomtudományi Kara dékán-helyettesének szavait, aki a fórumon méltatta, hogy országosan évente már négy olyan pálinka rendezvényt szerveznek, amelyen a pálinkafőző vállalkozások hasznos információkhoz juthatnak. Véleménye szerint ez annál is fontosabb, mert a pálinka egyben olyan turisztikai termék is, amely, ha kiváló minőségű, "jó hírünket elviszi a nagyvilágba".

A magyar pálinka a pálinkatörvény megszületése óta reneszánszát éli - hangsúlyozta Budai Gyula. Hozzátette: a tárca is mindent megtesz annak érdekében, hogy a magyar pálinka minél nagyobb hírnévnek örvendjen. Ezt szolgálja a házi pálinkafőzés engedélyezése is, melynek hatására versengésbe kezdtek egymással a pálinkafőzők. Ennek eredményeként a külföldi versenyeken is szép eredményt érnek el a hazai gyümölcsből készült párlatok, legutóbb, egy Tirolban rendezett megmérettetésen 142 éremmel jutalmazták a magyar pálinkákat.

"A magyaroknak a pálinka olyan, mint a görögöknek az ouzo, a franciáknak a konyak, az amerikaiaknak a whiskey, minden nemzetnek megvan a maga nemzeti kincse, nekünk ez a pálinka, amelyre büszkék lehetünk" - fogalmazott az államtitkár.

(Forrás: MTI)


Hirdetés

Változás bejelentése

Ha az adatok nem felelnek meg a valóságnak, jelezd kérlek e-mailben!

 

 

Felelősségi nyilatkozat

A termelőtől.hu a termelő adatlapján található információk valódiságát nem tudja ellenőrizni, ezért felelősséget sem tudunk vállalni az ott leírtakért. A termelőtől.hu nem vállal felelősséget a látogató és a termelő közötti adásvételkor történő esetleges problémákért sem.