Hirdetés

Hirdetés

Elindulni a városból, hogy vidéken élhessünk

A kezdet

Sosem gondoltam volna, hogy városban felnőve elcsábít a vidék. 4 évvel ezelőtt mégis ez történt. Otthagytuk a rohanó világot, és egy ideig vidéken éltünk. Mint a közmondás is mondja, Isten útja kifűrkészhetetlen, megjegyzem az emberé is. Egy évre visszaköltöztünk a városba, Budapest mellé, de nem éreztük jól magunkat. A gyerekek könyörögtek, hogy menjünk vissza vidékre, mert jobban tetszik nekik a falusi élet.

2011 tavaszán felcsillant egy reménysugár, hogy álmainkat valóra váltsuk. Állatokat tartani, kertészkedni, akartunk, első évben saját magunknak, az azt következő években pedig már eladásra is.  Találtunk a Bakonyban egy szépen karbantartott parasztházat, hozzátartozó földdel.

3 gyermekes szülőként fontosnak tartottuk, hogy a gyerekek is jól érezzék magukat, tiszta, nyugodt környezetet tudjunk nekik biztosítani.
Elmondtuk nekik is, hogy mit találtunk, mit szeretnénk, és mennyi munkával jár ez mindenki részéről.

Március végén elmentünk, megnézni leendő otthonunkat, hogy valóban megfelel-e az elképzeléseinknek. A ház a falu szélén áll, régi építésű, de néhány éve felújították. Kívülről aprónak tűnik, de amint belép az ember, a hűvös lakásba a tűző napról, egy más világba csöppen. Ez a ház a hangulatával messze száműzi a városi zsongást. Az ember nem is tudna beleképzelni modern stílusú bútorokat. A gerendás mennyezet, a faragott ablakok, íves ajtók egy régi kort idéznek. Egy olyan világot, amelyről ma már csak a nagyik, dédik mesélhetnek. Amint belépünk, elfelejtjük a kinti rohanó világot. Szinte megáll az idő, talán visszafelé is forog.

Az udvarról a városi zsúfoltsághoz szokott szem nem tud betelni a szabad kilátással. Szinten mindenhol mező, szántó, amíg a szem ellát.. Dél-keletre a Somló emelkedik a szántók fölé a maga ősi nyugalmával. A vetésben őzek, szarvasok, vaddisznók. A fácán itt lakik nem messze a kerítésünktől. A madarak énekét, tücskök ciripelését hallani, amit néha-néha zavar csak meg autó zúgása.

Mondanom sem kell, a gyerekek nehéz szívvel indultak haza. Nem telt bele két hét, s már új otthonunkban laktunk. Sikerült a közelben iskolát, munkát találni.
Új álmok születtek a régiek mellé, s nehéz volt a valóság talaján maradni. Miközben esténként terveztük, mit hogyan, merre tovább.


Folytatjuk...

Móni és Feri 3 gyermekével 2011 tavaszán Érdről költözött Kisszőlősre. Gazdálkodni szeretnének, saját termelésű, minőségi terméket előállítani. Megmutatni, hogy nemcsak a nagy áruházak polcairól lehet olcsó árut beszerezni. A mindennapjaikról olvashatnak, arról, hogyan jutnak el céljukig.  

Hirdetés

Változás bejelentése

Ha az adatok nem felelnek meg a valóságnak, jelezd kérlek e-mailben!

 

 

Felelősségi nyilatkozat

A termelőtől.hu a termelő adatlapján található információk valódiságát nem tudja ellenőrizni, ezért felelősséget sem tudunk vállalni az ott leírtakért. A termelőtől.hu nem vállal felelősséget a látogató és a termelő közötti adásvételkor történő esetleges problémákért sem.