Hirdetés

Hirdetés

Vörösboros sült meggy rummal tartósítva

Forrás: http://ketcicakonyhaja.blog.hu

A legjobban azokat a „befőzéseket” élvezem, mikor marad egy kisebb mennyiségű gyümölcs, amit „meg kell menteni” az enyészettől. Ilyenkor több teret kap a játékos kedv és a kreativitás, mint amikor 30 kiló magozni való követeli a törődést a konyhában.

Az elmúlt egy-két évben az egyik kedvencemmé vált a sült meggy, amit gyakran készítek fagyi mellé vagy süteményekbe is (a világ legtökéletesebb brownie-jában is ez van!), de egy kevés rummal felöntve a hideg hónapokra is eltehető.

Hozzávalók:

1 kiló magozott meggy

100 g barnacukor

1 teáskanál őrölt csillagánizs

½ kávéskanál fehér bors

1,5 deci testes vörösbor

0,5 deci jó minőségű rum

Az eljárás gyors és egyszerű: a kimagozott meggyet egy sütőtálba terítem, megszórom cukorral, egy kis fűszerrel (ez lehet őrölt csillagánizs, fahéj, szegfűszeg, kardamom, esetleg egy kis bors is), aláöntöm a vörösbort és 180 fokos sütőben, fedő nélkül sütöm kb. 20 percig, míg a meggy láthatóan megsül és a bor is sziruppá sűrűsödik alatta. Akkor jól zárható, kiforrázott üvegbe töltöm:

A tetejére öntöm a jó minőségű rumot, majd légmentesen lezárom az üveget. Néhány percre a tetejére állítom, papírba csomagolom, majd dunsztba teszem: ez nálam a téli ágyneműk között van, mert az a lényeg, hogy a lehető leglassabban hűljön ki – ez a tökéletes csíramentesítés záloga. Érdemes kis üvegekbe adagolni, mert a felnyitást követően fel kell használni.

Hirdetés

Változás bejelentése

Ha az adatok nem felelnek meg a valóságnak, jelezd kérlek e-mailben!

 

 

Felelősségi nyilatkozat

A termelőtől.hu a termelő adatlapján található információk valódiságát nem tudja ellenőrizni, ezért felelősséget sem tudunk vállalni az ott leírtakért. A termelőtől.hu nem vállal felelősséget a látogató és a termelő közötti adásvételkor történő esetleges problémákért sem.