Hirdetés

Hirdetés

Tortillatekercs házi szószokkal

Tortillatekercs házi szószokkal

 

Ebben a receptben a főszerepet régi kedves barátaim, a Szószok kapják. Ami engem illet, kibékülnék csupán azzal is, ha kapok egy kiskanalat a masszák bekebelezéséhez – de jól el tudom képzelni őket egy kis világmegváltó esti beszélgetés vagy egy vidám házibuli mártogatnivaló nasijaként is. Mi most illendőn megadtuk a módját, a háromféle szószt tortillába tekertük és melléjük husi, sajt és saláta is került. Aki csapdát sejt a krémek elkészítésének egyszerűsége mögött, azt megnyugtatom: valóban pár pillanat alatt össze lehet őket dobni, ám az ízük mennyei lesz.

 

Így készült 4 főre:

Guacamole:

Egy jó puha avokádót hámozzunk meg, vegyük ki a magját, majd a húsát villával törjük össze. Tegyünk bele 2 gerezd lepréselt fokhagymát, egy fél citrom levét, 2 ek tejfölt, 2 ek natúr joghurtot, sót és borsot, majd alaposan keverjük össze.

Paradicsom salsa:

Két szem paradicsomot, 8 db szárított paradicsomot, egy nagy szál újhagymát, 4 kávéskanál ajvárt, bazsalikommal, sóval és borssal (főzés nélkül) turmixoljuk össze.

Babpüré:

Egy üveges vörösbabot és egy fej apróra vágott lilahagymát vajon pároljunk meg. Ha a hagyma szép üveges lett, vegyük le a tűzről, adjunk hozzá 1-2 kávéskanál (dijoni) mustárt, majd turmixoljuk össze.

Husi:

80 dkg apró kockákra vágott pulykamellet pácoljunk be. A mi pácunkba só, bors, őrölt koriander, mustármag, grill fűszerkeverék, kakukkfű, chili, egy kávéskanál dijoni mustár és oliva olaj került. Miután jól összeforgattuk a páclében a husikat, serpenyőben pirítsuk meg.

 

Saláta:

Mi madársalátát, ruccolát, fodros salátát és jégsalátát tettünk a tortillatekercsbe, de akárcsak a húspác hozzávalói, ez is ízlés szerint variálható.

Végül ne feledkezzünk meg egy kis reszelt sajtról sem!

Tipp:

A bolti tortillát pár pillanat alatt melegítsük meg serpenyőben, hogy friss, ropogós legyen.

Forrás: http://videkielet.hu

Hirdetés

Változás bejelentése

Ha az adatok nem felelnek meg a valóságnak, jelezd kérlek e-mailben!

 

 

Felelősségi nyilatkozat

A termelőtől.hu a termelő adatlapján található információk valódiságát nem tudja ellenőrizni, ezért felelősséget sem tudunk vállalni az ott leírtakért. A termelőtől.hu nem vállal felelősséget a látogató és a termelő közötti adásvételkor történő esetleges problémákért sem.