Hirdetés

Hirdetés

Sütőt, kemencét beízzítani! Sütőtök szezon van!

Mikor beköszöntenek a hűvös őszi napok, a legelső tepsi narancs szín gőzölgő sütőtök cikkek illata és látványa gyermekkori emlékek tömkelegével rohamoz meg...ez már elkerülhetetlenül így történik minden első sült gesztenyével, az első friss tavaszi zöldborsóból készült levessel és a szezon legelső mosolygó cseresznyéivel is.

Az évnek ebben az időszakában már nehezen lehetne rám tukmálni paradicsomot, uborkát vagy egyéb olyan zöldséget amely hűteni hivatott a szervezetemet. Annál is inkább, mivelhogy 3 féle sütőtökünk is termett az idén, melyek végeláthatatlan kreációkra ösztönöznek engem! ....kinézek az őszi tájra, összébb húzom a kardigánomat és rákeresek a hónap kulcsszavára: Sütőtök krémleves!
Az alap recept úgy szól, hogy sütőben megsütjük a cikkeket (rögtön csemegézhetünk belőle ), majd akár az előző napi húslevessel/zöldséglevessel/vagy szimplán egy kis vízzel (attól függ édes vagy sós levest szeretnénk) felöntve összefőzzük és leturmixoljuk a kérmlevesünket. Krémesíthető tejszínnel, tejföllel.
Fűszerezés?
Millió variáció!!! Csípősen chillivel, fahéjjal édesen, tökmagolajjal, pirított feltétekkel, fokhagymásan, zöldfűszerekkel meghintve. Érdemes böngészni és kísérletezni :)

 

Én a következő 3 oldalon csemegéztem sütőtök témában:
1. ŐSZI ZÖLDSÉGEK ÖSSZESÜTVE vacsorára, másnap egy remek SÜTŐTÖK KRÉMLEVES ebédre!
http://www.leftoverqueen.com/2008/11/12/fall-harvest-part-2
Ez a recept ötlet azrét teszett meg, mert nemrég én is végigjártam ezt az utat:) Sütőben összesütöttem durvára vágott sárgarépa, cékla, burgonya és sütőtök szeleteket (rengeteg fokhagymagerezd, babér levél, kakukkfű, bors kíséretében) vacsorára, másnap pedig krémlevest készítettem a maradékból egy kis chilli hozzáadásával! A zsályát is megfontolom legközelebb... 

2. PITE VAJ TORTA! Aki kipróbálna pár egyedi dolgot is, annak ajánlom a következő linket, ahol mesteri fotókkal ellátott pitét, krémlevest, sütőtökvajat, sütőtökös sajttortát és muffinokat is találhat: http://smittenkitchen.com/pumpkin-winter-squash-recipes/

3. PIKÁNS VARIÁCIÓK sütőtökkrémlevesre: http://www.pumpkinsoup.org/ Itt a fahéjas crouton-nal megszórt édes krémlevestől kezdve minden van!

Forrás: http://evkerek.blogspot.com/search/label/recept

Hirdetés

Változás bejelentése

Ha az adatok nem felelnek meg a valóságnak, jelezd kérlek e-mailben!

 

 

Felelősségi nyilatkozat

A termelőtől.hu a termelő adatlapján található információk valódiságát nem tudja ellenőrizni, ezért felelősséget sem tudunk vállalni az ott leírtakért. A termelőtől.hu nem vállal felelősséget a látogató és a termelő közötti adásvételkor történő esetleges problémákért sem.