Hirdetés

Hirdetés

Megkezdődött a méhészeti támogatások kifizetése

A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) megkezdte a vándoroltatáshoz, valamint mézkinyeréshez és léptároláshoz szükséges új eszközök beszerzésére igényelt támogatások kifizetését, így 2015. január 23-ig 193 méhész-gazdálkodó részére összesen 52,4 millió forint utalásáról rendelkezett. Az MVH a kérelmek feldolgozásának ütemében a támogatások kifizetését folyamatosan teljesíti.

 

A Magyar Méhészeti Nemzeti Program második támogatási időszakában – azaz a 2014/2015. végrehajtási évben – a méhész-gazdálkodók, továbbá az Országos Magyar Méhészeti Egyesület és tagszervezetei 2014. október 16-tól 16 féle különböző jogcímen igényelhetnek támogatást az MVH-tól a rendelkezésre álló mintegy 1,48 milliárd forint összegű keret terhére. Az 50-50%-ban uniós és nemzeti finanszírozású program célja a méhészeti ágazat versenyképességének és hatékonyságának növelése, továbbá a méhészeti tevékenység korszerűsítése.

A méhész-gazdálkodók a vándoroltatáshoz, valamint mézkinyeréshez és léptároláshoz szükséges 2014/2015. végrehajtási évben beszerzett új eszközökre a rendelkezésre álló közel 190 millió forintos keretből 2015. augusztus 3-ig igényelhetnek támogatást az MVH-tól.

MVH Sajtóosztály

Hirdetés

Változás bejelentése

Ha az adatok nem felelnek meg a valóságnak, jelezd kérlek e-mailben!

 

 

Felelősségi nyilatkozat

A termelőtől.hu a termelő adatlapján található információk valódiságát nem tudja ellenőrizni, ezért felelősséget sem tudunk vállalni az ott leírtakért. A termelőtől.hu nem vállal felelősséget a látogató és a termelő közötti adásvételkor történő esetleges problémákért sem.