Hirdetés

Hirdetés

Komjádi uszoda melletti piacon jártam

A mai nap ellátogattam a Komjádi uszoda melletti piacra. Ezzel régi elhatározásom első lépését megtettem: szeretnék a lehető legtöbb piacra eljutni, körbenézni, tudósítani.

Körülbelül 10 órára érhettem ki, nem vagyok az a hajnalban kelő típus, és csak egy házi baracklekvárt vettem volna, de sajnos nem találtam, de nem távoztam üres kézzel. Miután végigsétáltam a piacon, próbáltam számba venni mit is lehet kapni, ha már fényképezőgépet nem vittem magammal és úgy is éreztem, elég hülyén venné ki magát, ha az árusokat kezdeném el fotózni.

A kötelező zöldség-gyümölcs árusokon kívül van pár savanyúságos (elég jól néztek ki), tőke és füstölt húsokat, szalonnát, kolbászt, sonkát, szalámit kínáló, pár virágárus, néhány vegyes kereskedés, ahol a mosóportól kezdve a ceruzaelemen át a gumicukorig mindent lehet kapni. Volt házi tejet, túrót, tejfölt áruló lakókocsi, és egy pékség is, ők kisebb vásárlási rohamot idéztek nálam elő, de erről pár sorral később.

Most, hogy böjtölök, a húsárukat kerülöm, mert bármibe bele tudnék már harapni, aminek füstölt szaga van, ezért a vettem 1,5 liter házi tejet (300 Ft). És mert nem tudtak visszaadni egy kis házi parenyicát. Ez jó drága volt, remélem megérte, mert még nem kóstoltam.

Már majdnem elhagytam a piacot, amikor megpillantottam a pék sátrát, és a sátor közepén egy hatalmas félbevágott cipót. Ránézésre hajnalban sült, és így félbe vágva is lehetett 2,5 kg. Gyönyörű barna, ropogós héja volt. Beálltam a sorba és közben szemügyre vettem a kínálatot: pogácsák, rétesek, péksütemények, csigák, batyuk, kalácsok, különféle kenyerek kaphatók, és vitték is rendesen, 3 sorban álltak az emberek a sátor előtt.

Miután megvettem a kenyeret tettem fel a kérdést: most, hogy a böjt miatt se szalonna, se kolbász (és sárgabarack lekvárt sem kaptam), akkor mivel eszem meg? És beugrott a tejes pult: hát házi kőrözöttel. Ismét vissza a piac másik végébe, vettem gyorsan juhtúrót. Meg aztán újhagymát és retket. Meg pár szál sárga tulipánt, hogy ne tűnjön úgy, hogy csak a gyomromra tudok gondolni.

Most várom az estét, a körözött bekeverve, a villányi rozé behűtve, bármelyik pillanatban itt lehetnek a vendégek.

A piac címe (pontosabban a Komjádi uszoda címe): 1023 Budapest, Frankel Leó út 35, 

Google térkép link: kattints ide

Megjegyzés: jól nézzük meg, mit milyen körülmények között tárolnak, mielőtt megvásároljuk. Az egészségünk többet ér minden paraszt romantikánál!

Hirdetés

Hozzászólások

Ma én is szerettem volna oda

Ma én is szerettem volna oda látogatni, de csak du. fél kettő fele értem volna a Komjádihoz, ezért végül lemondtam róla. Tudtok esetleg arról infót, hogy mikor pakolnak el ezen a piacon az árusok?

Nem tudom, magam is adhoc

Nem tudom, magam is adhoc mentem ki, kicsit ki is esik tőlünk. Ha van kedvetek, küldjetek be leírásokat, címeket, közzéteszem. csináltam is gyorsan egy piac kategóriát.

Változás bejelentése

Ha az adatok nem felelnek meg a valóságnak, jelezd kérlek e-mailben!

 

 

Felelősségi nyilatkozat

A termelőtől.hu a termelő adatlapján található információk valódiságát nem tudja ellenőrizni, ezért felelősséget sem tudunk vállalni az ott leírtakért. A termelőtől.hu nem vállal felelősséget a látogató és a termelő közötti adásvételkor történő esetleges problémákért sem.