Hirdetés

Hirdetés

Elkészült a csemői őstermelői piac

Pályázati támogatásnak köszönhetően alakítottak ki őstermelői piacot Csemőn. A beruházás hozzájárulhat a helyiek megélhetéshez, a vásárlók pedig ellenőrizhető forrásból származó friss termékekhez juthatnak.

Már több mint kétezer évvel ezelőtt is tudták az antik világ városatyái, hogy egy település életéhez kell egy olyan hely, ahol nem csupán finom falatokhoz, csinos holmikhoz és még ki tudja mi mindenhez juthatnak hozzá a település lakói, hanem egy jót beszélgethetnek, véleményt cserélhetnek vagy éppen ütköztethetnek. Ez a hely nem más, mint egy település közösségének az agórája, a piaca. A csemői piac egy újabb lehetőség a község és a környező települések lakói számára arra, hogy a közösséget meghatározó életminőség emelkedjen.

„Egyre nagyobb igény mutatkozott egy őstermelői piac létesítésére” – mondta Bartha Alajosné, a Pest megyei község polgármester-asszonya. Az önkormányzat ezért a Tanyafejlesztési Programra nyújtott be pályázatot, a Vidékfejlesztési Minisztérium, valamint a Nemzeti Agrárszaktanácsadási, Képzési és Vidékfejlesztési Intézet, mint közreműködő szervezet által kiírt pályázaton a település több mint 41 millió forintot nyert. A beruházás összköltsége csaknem 46 millió forint volt, a különbözetet, mint önerőt a csemői önkormányzat biztosította.

„A cél az, hogy a csemőiek számára friss zöldség, gyümölcs, minden, ami szem-szájnak ingere, megvásárolható legyen ezen az őstermelői piacon” – közölte Bartha Alajosné. „Egyrészt a megélhetéshez hozzájárulhat a kertben termelt különböző áruféleségekből származó jövedelem, másrészt a vásárlók ellenőrizhető forrásból származó friss termékhez juthatnak. A piac területén természetesen nem csak élelmiszereket, hanem egyéb termékeket is lehet majd árusítani” – mutatta be a piac előnyeit a község polgármester-asszonya. „Nagy reményt fűzök az úgynevezett bolhapiac kialakításához is. Az épületben két üzlethelyiség is rendelkezésre áll – előzetes felmérések alapján egy húsbolt nyitására mutatkozik a legnagyobb igény” – nyilatkozta Bartha Alajosné.

A tervek szerint a piacnyitás a községi adventi programokkal fog összekapcsolódni.

Forrás: GERJE-SZTŐK Helyi Vidékfejlesztési Közösség Egyesület, csemo.hu

Hirdetés

Változás bejelentése

Ha az adatok nem felelnek meg a valóságnak, jelezd kérlek e-mailben!

 

 

Felelősségi nyilatkozat

A termelőtől.hu a termelő adatlapján található információk valódiságát nem tudja ellenőrizni, ezért felelősséget sem tudunk vállalni az ott leírtakért. A termelőtől.hu nem vállal felelősséget a látogató és a termelő közötti adásvételkor történő esetleges problémákért sem.