Hirdetés

Hirdetés

Egy tábor amit a lázadó kamaszoknak találtak ki

Catan tábor

A kamaszokkal sok probléma lehet, amik abból fakadnak, hogy gyakran önbecsülési hiányban szenvednek. Úgy érzik, nem fogadják el mások, csúnyák, nem képesek arra amire az osztálytársak igen.

Ezek gyakran a túlzott társadalmi elvárásoktól alakulnak ki. A gyerekeknek meg kell bizonyosodniuk, hogy ezek az állítások nem fedik a valóságot. Nem elég, ha a szülő bizonygatja nekik, valóban úgy kell érezniük, hogy közösségben is megállják a helyüket.

A csapatban dolgozás, a megfelelő kihívások teljesítése, felelősségvállalás és a sikerélmények mind elősegítik az önbecsülés növekedését. Egy új társaságban a szülőktől távol különböző feladatokat teljesítve fejleszthetik önismeretüket.

A Catan tábort ennek a lázadó, kamasz korosztálynak találtuk ki.

Olyan kihívások elé állítjuk a táborozókat, amik sokféle készséget igényelnek. Ilyenek a szervezés, problémamegoldás, kreatív alkotás, kommunikáció, tettre készség.

A nyári tábor folyamán a résztvevőket csapatokra osztjuk, ahol igen hamar ki fog derülni, kinek mik az erősségei. A tábor végére megtanulják, hogyan használják fel a csapat érdekeiben a képességeiket.

Megismerik egy csapat működését, és a későbbiekben hasznosítani tudják ezt a tudást. Ha bekerülnek egy ismeretlen csoportba (lehet ez iskolai, munkahelyi) hamarabb fogják megtalálni a helyüket, és hamarabb fognak kitűnni pozitív tulajdonságaikkal a többiek közül.

8 érv a Catantábor mellett:

 

  1. Kifejezetten kamaszoknak alkottuk
  2. A résztvevők megismerkednek saját képességeikkel
  3. Közösségben oldanak meg különböző készségeket igénylő feladatokat
  4. Minden csapattag a saját erősségével járul hozzá a közös sikerhez
  5. Önbizalmat építünk a kamaszokban
  6. Kimozdítjuk a gép elől egy olyan világba, ahol egy birodalom vezetői lehetnek
  7. Elvágjuk az online világtól. Megtanulják átélni a pillanatot, és nem szóródik szét a figyelmük.
  8. Hazatérve egész hétvégén hallgathatja az élményeket

Mit mondjon a gyerekének, ha szeretné, hogy elmenjen a táborba

Azt semmiképpen se, hogy nem fog mobilozni, számítógépezni. De higgye el, a második nap, már nem is fog nekik hiányozni. Mondja azt, hogy a tábor nem más, mint egy stratégiai játék. Olyan, amit a számítógépen is lehet játszani, csak itt élőben kell.


A programok ezen a linken elérhetőek. Ha elnyerik a gyermeke tetszését, biztosan jönni szeretne: http://catantabor.hu/programok/

Hirdetés

Változás bejelentése

Ha az adatok nem felelnek meg a valóságnak, jelezd kérlek e-mailben!

 

 

Felelősségi nyilatkozat

A termelőtől.hu a termelő adatlapján található információk valódiságát nem tudja ellenőrizni, ezért felelősséget sem tudunk vállalni az ott leírtakért. A termelőtől.hu nem vállal felelősséget a látogató és a termelő közötti adásvételkor történő esetleges problémákért sem.