Hirdetés

Hirdetés
A vörösborkészítés alapvetően két módszerrel történhet: héjon erjesztéssel vagy melegítéses eljárással. Az utóbbi módszert az 1970-es, 1980-as években az Egervin Rt.-nét és a Szőlészeti és Borászati Kutató Intézetben alkalmazták, ma azonban teljesen kiszorulóban van, és minden kis- és nagyüzem héjon erjesztéssel készíti jó minőségű vörösborait. A technológia alkalmazása során a szólót, vagy a cefrét kénezik (0--100 mg/kg). A cefrét a vörösborerjesztő berendezések valamelyikébe fejtik, fajélesztővel beoltják és a szőlőfajtától, a technológiai céltól függően pektinbontó enzimet adnak hozzá. Az erjedés ideje alatt különböző módon szabályozzák a hőmérsékletet 22-30 °C között. Az erjedési idő a technológiai céltól, a piaci elvárásoktól függően f-20 nap között változik. A héjon erjesztést a préselés követi, amelyet kíméletesen, szakaszos présekkel végeznek el.

Parrag Pince

Merlot és Kékfrankos fajtákból készült termelői borok eladók. Részben első, másodtöltésű fahordós érlelésű száraz és félédes borok.

Cimkék:

kakukktojás

Klézli Pince

Pincészetünk megkezdte a Szekszárdi borvidéken termelt 2013 évjáratú kékfrankos borának értékesítését léding kiszerelésben mely melett is magas minőséget képvisel.

Cimkék:

Frank János

ifj. Márkvárt János

 Szekszárd kiváló dűlőiben, 4,5 ha-on termelek szőlőt. Olaszrizling, Rozé, Siller, Kadarka, Kékfrankos, Cabernet Sauvignon.

Tell Zoltán

Paks külterületen Cseresnyés pusztán; Szabad tartású kapirgálós tartású őshonos baromfiak, kakasok, tyúkok,tyúktojás,merinó juh, birkahús,tönkölybúza, tönkölybúza liszt,zab,árpa,bánkúti búza és liszt,zweigelt vörös és vegyes fehér bor rendelhető, szállítás ismegoldható megfelelő mennyiség esetén!
Tell Zoltán

Mándli Tibor

A Mándli Borház Kőszeg és Zalabér között félúton található és két borvidéken, a Sopronin és a Zalain termel szőlőt.
Kézműves borászat vagyunk, a hagyományos és reduktív technológiát is alkalmazzuk
boraink készítésére.

A Soproni borvidéken Kőszegen és Cákon 5 ha saját és
2011-től 10 ha bérelt területen termesztjük ernyőműveléssel:

Hárs Család bioPincészete

A Villányi Borvidék mellett fekvő szajki szőlőhegyen környezettudatos gondolkodástól vezérelve folytatunk bioTermesztést, bioBor és bioMust készítést. www.harspinceszet.hu - széles terméskálánkban megtalálhatja az Önhöz legjobban illő bort!

Deé Géza

Kis családi pincészet vagyunk az ország legkisebb borvidékén. A pannonhalmi borvidékben rejlő lehetőségeket szeretnénk bemutatni neked. 17 hektáron gazdálkodik a családunk. Gyere el hozzánk és kóstold meg a borainkat. A pincénk Győrtől 12km-re található Győrújbaráton. Szőlőink főleg a Pannonhami borvidék (korábban Pannonhalma-Sokoróaljai borvidék) sokoróaljai részén helyezkednek el.

Kis Gábor

Csemege és borszőlő értékesités.

Fajták:

  • Ottonel Muskotály
  • Rizlingszilváni
  • Sauvignon Blanc
  • Chardonnay
  • Szürkebarát
  • Kékfrankos

Igény esetén bogyózva eladó.

Csemege szőlő:

  • Favori
  • Pólóskei muskotály
  • Chasaleas
  • Afuz Ali

Változás bejelentése

Ha az adatok nem felelnek meg a valóságnak, jelezd kérlek e-mailben!

 

 

Felelősségi nyilatkozat

A termelőtől.hu a termelő adatlapján található információk valódiságát nem tudja ellenőrizni, ezért felelősséget sem tudunk vállalni az ott leírtakért. A termelőtől.hu nem vállal felelősséget a látogató és a termelő közötti adásvételkor történő esetleges problémákért sem.

Tartalom átvétel